Ontspannen en flexibel in het leven staan?

Wat je tijdens de yogales ervaart, neem je mee in je dagelijkse leven
9

Moeite met ontspannen of last van stress?

Heb je moeite om in ontspanning te zijn wanneer jij dat graag wil? Of heb je moeite met het loslaten van stress?

9

Niet vitaal?

Voel je je vaak moe of niet zo gezond of je wil meer energie hebben?

9

Lichamelijk ongemak?

Heb je lichamelijke klachten zoals rugpijn of nek- en schouderklachten? Of heb je extra ondersteuning nodig bij sport en beweging?

In balans zijn met yoga

Balans betekent voldoende energie hebben voor wat je wilt doen en ruimte hebben voor ontspanning. Het hebben en houden van een gezond lijf, zonder allerlei beperkingen. Pijn en ongemak ruimte kunnen geven, zodat het kan oplossen.

In balans zijn betekent ook gedachten te kunnen loslaten, minder piekeren en meer genieten. Ruimte kunnen innemen voor jezelf, zodat je ook ruimte hebt voor de ander. En ten slotte bewust in het leven staan, zonder hinderlijke stress, zodat je ook volop kan genieten.

Het beoefenen van yoga kan je hierin uitstekend ondersteunen. Daar help ik je graag mee op de mat!

 

“Yoga is voor mij een nuchtere benadering waarmee ik mensen laat ervaren wat echte ontspanning is en hoe ze krachtig en stressvrij in het leven kunnen staan.”

Yoga met beide voeten op de grond

Yoga heeft soms het imago zweverig te zijn. Mijn lessen zijn dat zeker niet.

Ik geef je yogales met een flinke dosis nuchterheid, humor en respect. En niet te vergeten vanuit ervaring en professionele begeleiding.

Je zult merken dat de lessen en wijsheid van yoga heel breed toepasbaar zijn en letterlijk en figuurlijk zorgen voor meer balans in je leven.

Lichaam en geest op 1 lijn!

Ontspannen zijn en blijven

Met yoga leer wat echte ontspanning is, zowel fysiek als geestelijk. Je leert om stress los te laten en beter te kunnen hanteren.

Opgeladen voelen

Met yoga geef je jezelf letterlijk en figuurlijk voor meer ruimte, kracht en flexibiliteit

Verlichting van lichamelijk ongemak en pijn

Yoga werkt effectief bij allerlei lichamelijk ongemak zoals rugpijn tot nek- en schouderklachten. Het werkt ook ondersteunend bij sportbeoefening.

Ervaringen van mijn cursisten

Ik vind de yoga zoals Mark die geeft erg goed; het stelt mij in staat om te focussen op mijn lichaam. Doordat hij tussendoor uitleg geeft van de werking van een oefening en lekker achter elkaar doorgaat wordt voorkomen dat mijn eigen gedachten gaan verstoren.

Ik ben een stijve hark dus is het prettig dat Mark een houding aanpast als ik in de knel kom, zo kan ik op mijn niveau toch meedoen. En kom ik ontspannen thuis met een tevreden gevoel dat ik lekker getraind heb

Frits Overbeek

Eigenaar “De Ontwikkelcentrale”

Als ervaren yoga ganger, vind ik dat Mark op een rustige, ontspannen manier de lessen verzorgd. Hij is betrokken, ondersteunend in de oefeningen.

Ervaar het als prettig, momenten voor jezelf, in het hier en nu.

Carla van der Kuip

Activiteitenbegeleidster

Uitleg vormen yoga

Yin Yoga

In Yin yoga worden houdingen langer aangehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Het werkt dieper in op spieren, gewrichten en bindweefsel. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet intensief hoeft te bewegen, maar de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Hatha Yoga

Hatha yoga is met behulp van houdingen en korte series van bewegingen ervaren van inspanning en ontspanning. Daarbij staan ademhaling en bewustwording centraal.
Een houding doen, bewust worden en ontspannen. Door deze wisselwerking ontstaat er een diepe ontspanning, soepelheid en meer energie. Een hatha yogales is een les met veel variatie en mogelijkheden tot het aanpassen van de houdingen op je eigen niveau.

Lesrooster

Maandag in Jubbega (Yogazaal MFC de Kompenije)

9:00 – 10:15 YIN/HATHA (NOG PLEK)

18:45 – 20:00 YIN/HATHA YOGA (NOG PLEK)
20:00 – 21:15 YIN/HATHA YOGA (NOG PLEK)

Donderdag in Drachten (Fitaal, Sportlaan)

8:45 – 10:00 YIN/HATHA YOGA (NOG 1 PLEK)

18:45 – 20:00 YIN/HATHA YOGA (VOL, WACHTLIJST)
20:00 – 21:15 YIN/HATHA YOGA (VOL, WACHTLIJST)

 

Kom eens meedoen met een les!

Je kan elk moment starten of een proefles komen meedoen

Veelgestelde vragen

Moet je lenig zijn om yoga te beoefenen?

Nee, yoga is op elk niveau te beoefenen

Is yoga ook te doen met bewegingsbeperkingen?

Ja, het is goed aan te passen op beperkingen en je krijgt individuele aanwijzingen tijdens de les

Is yoga zweverig?

Nee, yoga is praktisch en toepasbaar in het dagelijks leven

Hoe is de combinatie van sport en yoga?

Yoga kan versterkend werken bij elke vorm van sportbeoefening. Denk bv. aan hardlopen, paardrijden of krachtsport

Kwaliteit

Voor mijn beroepsuitoefening als yogadocent ben ik aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Dat betekent dat ik een 4-jarige opleiding tot yogadocent heb gedaan en regelmatig nascholingen volg.

Het doel van de beroepsvereniging is de kwaliteit van de yogalessen, yogadocentenopleidingen en yogabijscholingen in Nederland te verhogen en zoveel mogelijk te bewaken. Zij behartigt de belangen van de aangesloten leden en is aangesloten bij de Europese Yoga Unie.

Kom meer in balans

Ervaar zelf de voordelen van yoga