Gepassioneerd docent die zelf ook nooit is uitgeleerd

Kunnen zowel leren als doceren je passie zijn? Ik ben het levende bewijs dat dat kan!

Van zoektocht tot ontdekte passie

VITAAL LEVEN

Vitaal leven betekent voor mij me gezond en krachtig voelen. Balans in werk en privé, in inspanning en ontspanning. Het houdt voor mij ook midden in het leven staan en me blijven ontwikkelen. De drive om zelf te willen leren, begrijpen en groeien maakt dat ik me het meest vitaal voel!

ZOEKTOCHT

Ik heb best een tijdje gezocht naar wat ik nou precies wilde. Nou eigenlijk aardig wat jaren. Gezondheid trok mij altijd al sterk. Maar 2 x uitgeloot worden voor de studie geneeskunde hielp niet echt. Wat wilde ik dan? Er was zo veel wat ik interessant vond. Studies farmacie, psychologie, civiele techniek, loopbaanadvisering. Het leverde me een stapel propedeuses en levenservaring op maar het voelde niet als iets waar ik verder in wilde.

NATUURGENEESKUNDE

Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij de de opleiding natuurgeneeskunde. Vanaf dag 1 voelde ik mij er helemaal thuis. Tijdens die opleiding ben ik gaan werken bij een natuurdrogist in Groningen waar ik veel praktische kennis heb opgedaan heb over voeding, fytotherapie en gezondheidssuplementen. Van daaruit ben ik ook mijn praktijk gestart.

DOCENT

Tijdens de laatste twee jaar van mijn opleiding nam ik af en toe een voedingsles over en dat beviel mij enorm. Ik had mijn passie ontdekt: onderwijzen! Na het afronden van mijn opleiding ben ik direct als docent aangenomen en aan de slag gegaan. Bijzonder was, dat toen ik deze beslissing had genomen, het werk letterlijk mij vond. Zo ben ik op steeds meer plaatsen aan de slag gegaan als docent.

Volg mij op Social Media:

YOGA

Vitaal leven en in balans blijven is voor mij altijd al belangrijk geweest. Eerst zocht ik dat in de competitiesport, maar mijn eigen fanatisme en blessuregevoeligheid zaten me in de weg. Daarom ben ik in plaats daarvan op mijn 27e begonnen met yoga. Ik had al jaren last van een stijve nek en schouders en wilde er dolgraag vanaf. Het lukte met yoga om in korte tijd helemaal klachtenvrij te worden als bonus voelde ik me een stuk meer ontspannen. Wat een bevrijding! Natuurlijk wilde ik al snel de opgedane wijsheid weer aan anderen doorgeven. Zodoende heb ik met veel plezier een opleiding tot yogadocent gevolgd en geef ik nu al meer dan 10 jaar yogales.

COACHING

Ik miste uiteindelijk nog een stukje van de puzzel. Ik merkte dat cliënten regelmatig adviezen niet goed of geheel in de prakijk konden brengen of een gezonde leefstijl konden vasthouden. Daarom heb ik mij ook bekwaamd in coaching zodat ik beter kan begeleiden in een stuk gedragsverandering. Via coaching heb ik ook meerdere cliënten kunnen helpen met het vinden van hun passie in het vestigen van een eigen praktijk. Mooi hoe dan alles wat ik zelf heb geleerd weer samenvalt!

EN NU?

Inmiddels ben ik na 12 jaar praktijkvoering gestopt om me volledig gaan richten op onderwijs en yoga en en coaching, omdat deze mij het meest inspireren.

En nu? Ik heb me net ingeschreven voor een opleiding tot hypnotherapeut.
Nooit uitgeleerd dus.

Academie Meppel Natuurgeneeskunde

5-Jarige opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut en voedingsdeskundige

Centrum voor Nascholing, didactische aantekening HBO-docent

Post-HBO opleiding didactiek

Namonamah Yoga Opleiding

4-Jarige opleiding tot yogadocent

Sonnevelt Opleidingen Levenscoach en Gelukscoach

Opleiding tot praktiserend coach

Institute for Positive Health

Basismodule werken met Positieve Gezondheid

Hoe klanten mij ervaren

Mark is een no-nonsense type die goed maatwerk levert, praktisch meedenkt en je vertrouwen geeft in je eigen kunnen

Hillie Zijlstra

Medewerker GGZ en persoonlijk begeleider

Zin in een les in de yogaruimte of het klaslokaal?