Mark van der Galiën, gepassioneerd therapeut en docent

Therapeut en HBO docent natuurlijke geneeswijzen

De zoeker

Als twintiger heb ik een tijd gezocht naar wat ik nou precies wilde doen en ben ik na verschillende opleidingen begonnen met werken in een natuurvoedingswinkel/drogisterij. Er ging een wereld voor mij open: zo kon je dus ook leven!” Ik wilde steeds meer leren over voeding, gezondheid en vitaliteit en genoot ervan deze kennis voor mijzelf te gebruiken en door de kunnen geven aan klanten.

Om mijn kennis en kunde uit te kunnen breiden heb ik een opleiding tot natuurdrogist gedaan en daarna een 5-jarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut & voedingsdeskundige. Op dag 1 van de opleiding dacht ik: dit is het! Zoeken was niet langer nodig.

De therapeut

Ik maak mensen niet gezond en vitaal, ik leer ze hoe ze dat zelf kunnen doen.

Mijn doel of die nou in werken met groepen of 1-op-1 is in therapie: anderen wegwijs maken in hoe ze gezond en vitaal kunnen worden en blijven door een gezonde leefstijl. In mijn praktijk vertaalt zich dat in een cliënt in zo kort mogelijke tijd weer zelfredzaam te maken op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Bij mij geen ellenlange consulten, maar zelfredzaamheid en helderheid!

Gezondheid is voor mij je vitaal voelen en je lichamelijk, geestelijk en sociaal in balans zijn. Dat is wat ik uitdraag en waar ik mee werk.
Door onderwijs geven kan ik grote groepen bereiken en in mijn praktijk kan ik 1-op-1 advies geven. Met beide maak ik mensen bewuster en vitaler. Dit doe ik met een flinke dosis realisme, relativeringsvermogen, humor, lichtheid en een groot respect voor het leven.

De beste therapeut maakt zichzelf zo snel mogelijk overbodig.

De onderwijzer

Onderwijs is het machtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen. – Nelson Mandela

Tijdens de opleiding natuurgeneeskunde ontdekte ik dat mijn eigen passie ook ligt in het uitleggen en onderwijzen. Daar wilde ik meer mee doen en ik ben mij gaan verdiepen in onderwijs en heb een traject gedaan om HBO-docent voeding en fytotherapie te worden. Inmiddels geef ik nu 7 jaar les en gebruik ik mijn ervaring als therapeut in de lessen en viceversa.
Naast het werken met voeding en kruiden ben ik mij breder gaan verdiepen in gezondheid. Zo ben ik op het pad van yoga gekomen, waar ik inmiddels ook les in geef. Daarnaast heb ik een opleiding gedaan voor levenscoaching wat ik uitstekend in mijn praktijk en lessen kan gebruiken.

Tijdens een intakegesprek worden alle gezondheidsklachten van vroeger en nu besproken. Dat kan moeilijk en zwaar zijn. Na het intakegesprek met Mark ging ik echter hoopvol en positief gestemd naar huis. Mark heeft heel veel kennis, is grondig en erg betrokken. Hij heeft altijd meerdere opties, dus als het ene niet werkt of niet bij mij past dan zijn er altijd nog meer mogelijkheden. Een aantal van mijn klachten is ondertussen genezen en ik kan Mark dan ook van harte aanbevelen! Marjan

ambtenaar

Ik heb de lessen van Mark altijd zeer leuk en leerzaam gevonden. Mark heeft veel kennis en ervaring doordat hij naast zijn functie als docent bij Sonnevelt ook docent is aan andere opleidingen (fytotherapie en yoga) en eigen praktijk runt voor natuurgeneeskunde. Hierdoor kon hij vaak goede praktijkvoorbeelden geven en vragen beantwoorden die verder gingen dan de lesstof. Wat in veel gevallen bleek, is dat niet alle vragen rechtlijnig te beantwoorden zijn, maar Mark had er zeker een eigen visie op. Het belangrijkste wat ik van hem heb geleerd is dan ook om niet in goed/fout te denken maar de verschillende aspecten van voeding te bekijken. Daarnaast ook om vooral te doen wat goed voelt en prettig werkt bij jezelf (of voor een ander) en niet zomaar voedingsadviezen aan te nemen. Melissa Kootje

natuurvoedingsadviseur, coach en bankmedewerker

Wil jij de regie hebben over jouw gezondheid en vitaliteit?

Kom dan ook in actie

Het is mijn missie om mensen zelf weer de regie te geven over hun gezondheid en vitaliteit

Pin It on Pinterest

Share This