Grog

 

Ineens toch snipverkouden ben ik weer aan mijn favoriete troostdrankje gegaan: Grog! Niet alleen medicinale lifesaver, maar ook heel lekker en troostend.

Grog is een oud recept tegen griep en verkoudheid. Het bestaat al sinds 1740 en werd voor het eerste gedronken door zeepiraten. Met een flinke lading alcohol natuurlijk. Het blijkt nu dat daar ook een idee achter zat dat klopt, namelijk dat alcohol kan zorgen voor een lichte daling van de lichaamstemperatuur bij koorts.

Nou trekt alcohol in een gezondheidsdrank mij niet zo aan, dus hierbij mijn favoriet.

Recept

 

  • VERSE GEMBER: Royale hoeveelheid in plakjes gesneden
  • CITROEN: Sap van halve citroen (leg de andere helft weg in de koelkast voor volgende kop)
  • HONING: Dessertlepel koud geslingerde honing (beste uit te eigen omgeving)
  • CAYENNEPEPER: Snufje naar behoefte

Kokend water bij de verse gember gieten, paar minuten laten staan en dan verse citroensap en honing door doen. Afmaken met wat cayennepeper. Medicinaal 3 x per dag drinken.

Gezondheidsvoordelen

 

De gezondheidsvoordelen van dit drankje zijn aanzienlijk. Gember zorgt voor verwarming van je systeem, lost slijm op en werkt antibacterieel en antiviraal.

Citroen bevat veel vitamine C en bioflavonoïden, die je immuunsysteem versterken. Honing heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen. Het is beter om honing pas toe te voegen als je drank een beetje is afgekoeld omdat er anders waardevolle stoffen (o.a. enzymen) verloren kunnen gaan.

Cayenne is slijmoplossend en zet je luchtwegen weer goed open.

Beterschap

 

Drink smakelijk! O ja ook gewoon als lekker gezondheidsdrankje tussendoor.

 

Pin It on Pinterest

Share This