Wil jij leren om met gezonde voeding, leefstijladvies of kruidentherapie te werken?

Kies dan uit de opleidingen en cursussen waar dat mogelijk is!

Tot op de bodem

Ik heb het altijd al leuk gevonden om echt tot op de bodem uit te zoeken hoe iets zit. Als HBO-docent natuurvoeding, leefstijl en fytotherapie blijf ik scherp door vragen van studenten en ben ik mijzelf voortdurend aan het bijscholen. Op internet zijn verhalen stellig en vaak zwart-wit. Zelf kan ik daar slecht tegen. De volgende voedingsgoeroe staat alweer klaar voor je met een geweldige standaard oplossing voor al je problemen. In de praktijk werkt het niet zo en gaat het vooral om de individuele mens die het verschil maakt in wat er klopt. Ik leer studenten om zelf onderscheid te maken wat voor hun klopt en in de praktijk werkt. 

Waarvoor kan je bij mij als docent terecht?

 

 

[

Onderwijs natuurvoeding en voedingstherapie

[

Onderwijs leefstijlnatuurgeneeskunde en leefstijladvies

[

Onderwijs kruidenleer/fytotherapie

[

Onderwijs yogadocentschap

[

Cursussen en lezingen voeding en gezonde leefstijl

Wil je duidelijkheid over jouw gezondheid?

Het gevoel krijgen zelf weer de regie in handen te hebben geeft je kracht en zet je aan tot actie. Je voelt je beter en je begrijpt meer over je eigen gezondheid. Je laat je niet afleiden door allerlei informatie en goedbedoelde adviezen maar hebt inzicht in jezelf van waaruit je handelt. Zo werk je heel concreet aan je eigen vitaliteit en gezondheid en ben je zelf wegwijs.

[

Ben je klaar met eindeloos zoeken op internet?

[

Wil je van vaagheid naar duidelijkheid in gezond en vitaal zijn?

[

Wil je overzicht hebben zodat je grip krijgt op je klachten?

[

Wil jij adviezen die voor jou kloppen en haalbaar zijn?

[

Wil je een therapeut die jouw ideeën en opvattingen ook serieus neemt?

Wat kan je van mij als docent verwachten?

N

Vakkundigheid: HBO-docent met meer dan 10 jaar ervaring

N

Didactische duizendpoot: gevarieerde werkwijzen om jou mee te nemen in de stof

N

Enthousiasme: passie voor gezonde leefstijl en natuurgeneeswijzen

N

Betrokkenheid: lesgeven in verbinding

N

Kennis: praktisch inzetbare theoretische kennis met ervaring

Therapeut, gezondheidsdrogist en HBO-docent natuurlijke geneeswijzen in 1

Door mijn geschiedenis als gezondheidsdrogist en HBO docent natuurvoeding en natuurgeneeskunde weet ik als geen ander onderscheid te maken tussen alle informatie en diversiteit van producten die er zijn. Ik heb daardoor een brede blik ontwikkeld en ben ervaren in heel specifiek bij elke cliënt aan te sluiten en mee te denken. Door vragen van studenten in opleiding blijf ik zelf ook scherp op nieuwe ontwikkelingen in het veld.

[

Uitgaan van gehele gezondheid en vitaliteit in plaats van alleen klacht

[

Snelle resultaten binnen een paar consulten

[

Concrete, werkbare adviezen waar je direct mee aan de gang kunt

[

Consulten vergoed door zorgverzekeraars door aansluiting beroepsvereniging

[

Samenwerkingsverband met Rineke Dijkinga

Behandelmethode

In mijn praktijk werk ik vooral met natuurvoeding, fytotherapie (kruidengeneeskunde), orthomoleculaire therapie (supplementen) en gezondheidscoaching.
Aanvullend werk ik met Bach bloesemtherapie, reinigingskuren, homeopathie, iriscopie en geef ik beweegadvies.

Verloop van het behandeltraject

1. Eerste consult:

Ik doe een uitgebreide intake en diagnostiek waarbij gezondheidsklachten en vitaliteit centraal staan. Aan de orde komen klachtengeschiedenis, energieniveau en vitaliteit, gebruik van medicatie en supplementen, persoonlijke geschiedenis, voeding en leefstijl.

2. Maatwerk:

Daarna stel ik een behandelplan op en geef ik adviezen waar je na het eerste consult al mee aan de gang kan. Er kunnen verschillende soorten behandelingen worden ingezet, waarbij natuurvoeding en fytotherapie (kruiden) of supplementen meestal de basis zijn.

3. Evaluatie:

De daaropvolgende consulten staan in het teken van evaluatie, bijstellen en vervolgen van je behandelplan. Van elk consult maak ik een verslag dat ik je mail of stuur.

Praktijk vanaf oktober in Jubbega!

Na bijna 10 jaar praktijk in Groningen vond ik het tijd om over te stappen naar Friesland, waar ik zelf ook woon. Mijn praktijk is vanaf oktober 2018 onderdeel van “De Praktijk Jubbega”, gevestigd in het mooie gebouw van MFC de Kompenije.

Hoeveel consulten zijn er meestal nodig?

Gemiddeld hebben cliënten aan 2-3 consulten voldoende om tot resultaten te komen. Afhankelijk van de hulpvraag kan het nodig zijn om elkaar vaker te zien. Mailconsult of Skype-consult is ook mogelijk.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Door registratie bij de beroepsvereniging NWP worden de consulten bij aanvullende verzekering deels of geheel vergoed. Zie hiervoor http://www.nwp-natuurgeneeskunde.nl/verzekeraars.asp

Tarieven

Betaling kan na het consult via de kassa van de G&W winkel (pin of contant). Je krijgt een factuur mee die je bij de zorgverzekeraar kan indienen.
De tarieven zijn (inclusief BTW):

Intakeconsult

anderhalf uur €105

Vervolgconsult

uur €75

Skype/mail

uurtarief €75

Bach bloesem remedie

30ml €9

Mark consulteerde ik vanwege langdurig bestaande nachtelijke beenkrampen.
Op zijn advies deed ik een ontzuringskuur en hij schreef enkele voedingssupplementen voor. Tijdens de ontzuringskuur, die ik 6 weken heb gedaan, heb ik last gehad van koorts en misselijkheid, maar na die weken was ik wel mijn kramp kwijt en en sliep ik dus weer goed! Ik vond de consulten bij Mark heel prettig. Hij is inlevend, kan goed luisteren en is kundig. Het behandelplan via de mail krijgen vond ik ook een groot pluspunt.

Monique, haptonoom

Kom in actie en kies en neem de regie over je eigen gezondheid

Hoe zit het met interactie met reguliere medicatie?
De reguliere medicatie wordt altijd meegenomen in een consult en met interacties wordt rekening gehouden.
Zijn natuurlijke geneeswijzen voor iedereen geschikt?
Het is mogelijk door maatwerk om voor iedereen een geschikt behandelplan te maken dat rekening houdt met de aanwezige conditie en vitaliteit.
Moet ik mijn huisarts op de hoogte stellen?
Openheid is het allerbeste, zodat je huisarts ook weet wat er speelt en daar rekening mee kan houden. Je krijgt een behandelplan mee, die de huisarts ook kan inzien
Zijn natuurlijke geneeswijzen even effectief als reguliere geneeskunde?

Met name bij vage klachten of chronische klachten blijken natuurlijke geneeswijzen vaak heel effectief te zijn. Bij echt acute klachten is de reguliere geneeskunde vaak eerst effectiever en kunnen natuurlijke middelen ondersteunend zijn.

Pin It on Pinterest

Share This