Behoefte aan duidelijkheid en richting bij je gezondheidsvragen?

Hou dan op met eindeloos zoeken op internet

Tot op de bodem

Ik heb het altijd al leuk gevonden om echt tot op de bodem uit te zoeken hoe iets zit. Als docent natuurvoeding en fytotherapie blijf ik scherp door vragen van studenten en ben ik mijzelf voortdurend aan het bijscholen. Die ervaring gebruik ik ook graag in mijn praktijk. Op internet zijn verhalen stellig en vaak zwart-wit. Zelf kan ik daar slecht tegen. Ik wil zelf bepalen wat ik doe. De volgende voedingsgoeroe staat alweer klaar voor je met een amazing oplossing voor al je problemen. In de praktijk werkt het niet zo en gaat het vooral om de individuele mens die het verschil maakt in wat er klopt. Mijn uitdaging: jou je eigen waarheid laten vinden en je zelf de regie in handen te geven. Hoe sneller ik mijzelf overbodig maak, hoe beter ik het doe.

Niet tevreden met je gezondheid of voel je je niet vitaal?

[

Ben je moe van het zoeken op internet naar duidelijkheid?

[

Heb je al van alles geprobeerd om gezonder en vitaler te worden maar geeft het onvoldoende resultaat?

[

Krijg je tegenstrijdige adviezen en wil je gewoon duidelijke antwoorden?

[

Merk je dat je wat wilt doen aan een gezonde leefstijl, maar niet weet waar je moet beginnen?

[

Heb je moeite met vat krijgen op je gezondheidsklachten?

[

Heb je het gevoel dat er niet goed naar je wordt geluisterd en je standaardadviezen krijgt?

Wil je duidelijkheid over jouw gezondheid?

Het gevoel krijgen zelf weer de regie in handen te hebben geeft je kracht en zet je aan tot actie. Je voelt je beter en je begrijpt meer over je eigen gezondheid. Je laat je niet afleiden door allerlei informatie en goedbedoelde adviezen maar hebt inzicht in jezelf van waaruit je handelt. Zo werk je heel concreet aan je eigen vitaliteit en gezondheid en ben je zelf wegwijs.

[

Ben je klaar met eindeloos zoeken op internet?

[

Wil je van vaagheid naar duidelijkheid in gezond en vitaal zijn?

[

Wil je overzicht hebben zodat je grip krijgt op je klachten?

[

Wil jij adviezen die voor jou kloppen en haalbaar zijn?

[

Wil je een therapeut die jouw ideeën en opvattingen ook serieus neemt?

In plaats van blijven zoeken kan je ook kiezen voor een duidelijke richting waarbij jij regisseur bent van je gezondheid en vitaliteit.

N

Therapeut, gezondheidsdrogist en hbo-docent natuurlijke geneeswijzen in 1

N

Inzicht in eigen gezondheid en vitaliteit

N

Vat op gezondheidsklachten

N

Weg van vermoeidheid en futloosheid

N

Gevoel van duidelijke richting met resultaat

Therapeut, gezondheidsdrogist en HBO-docent natuurlijke geneeswijzen in 1

Door mijn geschiedenis als gezondheidsdrogist en HBO docent natuurvoeding en natuurgeneeskunde weet ik als geen ander onderscheid te maken tussen alle informatie en diversiteit van producten die er zijn. Ik heb daardoor een brede blik ontwikkeld en ben ervaren in heel specifiek bij elke cliënt aan te sluiten en mee te denken. Door vragen van studenten in opleiding blijf ik zelf ook scherp op nieuwe ontwikkelingen in het veld.

[

Uitgaan van gehele gezondheid en vitaliteit in plaats van alleen klacht

[

Snelle resultaten binnen een paar consulten

[

Concrete, werkbare adviezen waar je direct mee aan de gang kunt

[

Consulten vergoed door zorgverzekeraars door aansluiting beroepsvereniging

[

Samenwerkingsverband met Rineke Dijkinga

Behandelmethode

In mijn praktijk werk ik vooral met natuurvoeding, fytotherapie (kruidengeneeskunde), orthomoleculaire therapie (supplementen) en gezondheidscoaching.
Aanvullend werk ik met Bach bloesemtherapie, reinigingskuren, homeopathie, iriscopie en geef ik beweegadvies.

Verloop van het behandeltraject

1. Eerste consult:

Ik doe een uitgebreide intake en diagnostiek waarbij gezondheidsklachten en vitaliteit centraal staan. Aan de orde komen klachtengeschiedenis, energieniveau en vitaliteit, gebruik van medicatie en supplementen, persoonlijke geschiedenis, voeding en leefstijl.

2. Maatwerk:

Daarna stel ik een behandelplan op en geef ik adviezen waar je na het eerste consult al mee aan de gang kan. Er kunnen verschillende soorten behandelingen worden ingezet, waarbij natuurvoeding en fytotherapie (kruiden) of supplementen meestal de basis zijn.

3. Evaluatie:

De daaropvolgende consulten staan in het teken van evaluatie, bijstellen en vervolgen van je behandelplan. Van elk consult maak ik een verslag dat ik je mail of stuur.

Praktijk vanaf oktober in Jubbega!

Na bijna 10 jaar praktijk in Groningen vond ik het tijd om over te stappen naar Friesland, waar ik zelf ook woon. Mijn praktijk is vanaf oktober 2018 onderdeel van “De Praktijk Jubbega”, gevestigd in het mooie gebouw van MFC de Kompenije.

Hoeveel consulten zijn er meestal nodig?

Gemiddeld hebben cliënten aan 2-3 consulten voldoende om tot resultaten te komen. Afhankelijk van de hulpvraag kan het nodig zijn om elkaar vaker te zien. Mailconsult of Skype-consult is ook mogelijk.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Door registratie bij de beroepsvereniging NWP worden de consulten bij aanvullende verzekering deels of geheel vergoed. Zie hiervoor http://www.nwp-natuurgeneeskunde.nl/verzekeraars.asp

Tarieven

Betaling kan na het consult via de kassa van de G&W winkel (pin of contant). Je krijgt een factuur mee die je bij de zorgverzekeraar kan indienen.
De tarieven zijn (inclusief BTW):

Intakeconsult

anderhalf uur €105

Vervolgconsult

uur €75

Skype/mail

uurtarief €75

Bach bloesem remedie

30ml €9

Mark consulteerde ik vanwege langdurig bestaande nachtelijke beenkrampen.
Op zijn advies deed ik een ontzuringskuur en hij schreef enkele voedingssupplementen voor. Tijdens de ontzuringskuur, die ik 6 weken heb gedaan, heb ik last gehad van koorts en misselijkheid, maar na die weken was ik wel mijn kramp kwijt en en sliep ik dus weer goed! Ik vond de consulten bij Mark heel prettig. Hij is inlevend, kan goed luisteren en is kundig. Het behandelplan via de mail krijgen vond ik ook een groot pluspunt.

Monique, haptonoom

Kom in actie en kies en neem de regie over je eigen gezondheid

Hoe zit het met interactie met reguliere medicatie?
De reguliere medicatie wordt altijd meegenomen in een consult en met interacties wordt rekening gehouden.
Zijn natuurlijke geneeswijzen voor iedereen geschikt?
Het is mogelijk door maatwerk om voor iedereen een geschikt behandelplan te maken dat rekening houdt met de aanwezige conditie en vitaliteit.
Moet ik mijn huisarts op de hoogte stellen?
Openheid is het allerbeste, zodat je huisarts ook weet wat er speelt en daar rekening mee kan houden. Je krijgt een behandelplan mee, die de huisarts ook kan inzien
Zijn natuurlijke geneeswijzen even effectief als reguliere geneeskunde?

Met name bij vage klachten of chronische klachten blijken natuurlijke geneeswijzen vaak heel effectief te zijn. Bij echt acute klachten is de reguliere geneeskunde vaak eerst effectiever en kunnen natuurlijke middelen ondersteunend zijn.

Pin It on Pinterest

Share This